Skip to main content

Willem Etienne

geschreven door Stripweb
17 juni, 2024

willem etienne

Étienne Willem: Een Leven in Tekeningen

Étienne Willem, geboren in 1972 te Charleroi, begon zijn academische carrière met een studie geschiedenis aan de Universiteit van Luik. Al snel vond hij echter zijn ware roeping in de wereld van animatie en striptekeningen. Hij startte zijn professionele loopbaan bij studio 352 in Luxemburg, waar hij zich ontpopte tot een bekwame storyboard supervisor.

Als auteur zette Willem zijn stempel bij Éditions Paquet met de serie "Vieille Bruyère et Bas de Soie", waarvan drie delen zijn verschenen. Zijn unieke stijl en verhaalvertelling trokken de aandacht van zowel critici als lezers. Vervolgens creëerde hij de populaire serie "Het zwaard van Ardenois ( uitgeven bij Gorilla)", waarin hij dierlijke personages een hoofdrol gaf in een middeleeuwse setting. Deze reeks werd geroemd om zijn originele aanpak en gedetailleerde illustraties.

later werkte Étienne Willem aan een nieuwe serie met een steampunk-thema, getiteld "De Vleugels van de aap". Deze reeks beloofde wederom een rijke en fantasievolle wereld te bieden, vol met de kenmerkende gedetailleerde tekeningen en intrigerende verhaallijnen die Willem's werk typeren.

Helaas kwam er in 2024 een einde aan het leven van deze getalenteerde kunstenaar. Zijn nalatenschap blijft echter voortleven in zijn werken. Naast "De Vleugels van de aap" heeft hij ook bijgedragen aan "De Artilleuses" en de recent vertaalde "Parijs der wonderen". Al deze werken zijn vertaald en uitgegeven door Dark Dragon Books, waardoor een breder publiek kan genieten van zijn meesterwerken.

Bij Saga uitgaven bracht hij ook het drieluik Het meisje van de wereldexpo uit.

Étienne Willem zal herinnerd worden als een briljante tekenaar en verhalenverteller, wiens werk de verbeelding van vele lezers heeft weten te prikkelen. Zijn typische look met kilt zal bij velen een herinnering aan hem blijven. Zijn bijdrage aan de wereld van striptekeningen en animatie blijft een inspiratiebron voor toekomstige generaties.